Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-02@22:04:16 GMT

از کماج و کاچی تا گرده پزی ترک ها و نان روغنی کردها

تاریخ انتشار: ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۱۸۲۸۸

از کماج و کاچی تا گرده پزی ترک ها و نان روغنی کردها

همدانی ها در ماه مبارک رمضان آداب و رسوم خاصی دارند، از پخت کماج، کاچی و قیماق تا درست کردن حلوا زده، شیرمال و انگشت پیچ، از گرده پزی ترک ها تا نان روغنی کرد ها همه و همه تنها بخشی از افطاری مردم دیار مومنین و دار المجاهدین در ایام رمضان است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصر همدان؛ شهروندان همدانی امسال در ماه مبارک رمضان با توجه به شیوع بیماری کرونا به پخت نان و کلوچه و شیرینی در منازل خود پرداخته اند که هر شب تصاویری از آن ها در شبکه اجتماعی اینستاگرام پخش می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همدان که از دیر باز به شهر دارالمومنین معروف است در ماه مبارک رمضان شهروندان همدانی علاوه بر تقویت درون و دور کردن گناهان از خود به شب زنده داری در کنار گلزارهای شهدای گمنام و قبور شهدا مشغول هستند و کمتر زیارتگاهی را در سطح شهر می بینیم که برنامه ویژه ماه مبارک رمضان نداشته باشد.

حسینیه امام هر سال در این ایام پذیرای شهروندان برای تلاوت 30 جزء قرآن بود که متاسفانه امسال به دلیل شیوع بیماری کرونا محدود شده و اکثرا از منازل خود به جزء خوانی مشغول هستند.

علاوه بر تزکیه نفس همدانی ها آداب و رسوم متفاوتی در این ماه مبارک دارند که آشنایی با آنها خالی از لطف نیست.

همدان در واقع یکی از استان هایی است که تنوع گویش و قومیت در آن زیاد است و بخاطر همسایگی با استان های مختلف تنوع زبان و آداب و رسوم دارد.

شمال همدان اغلب ترک زبان و آداب و رسوم خاص خود را دارند و در غرب همدان کردها و در جنوب نیز لرها سکونت دارند.

خود مردم همدان فارس زبان هستند که به مرور زمان به خاطر وصلت ها و...، آداب و رسوم متنوع و خاصی پیدا کرده اند.

در واقع همدانی ها ترکیبی از همه قومیت ها هستند و چون این تنوع را دارند جذابیت ویژه ای در آداب و رسوم پیدا کرده اند.

همدانی ها در ماه مبارک رمضان کماج، حلوا زده، شیرمال و انگشت پیچ که جزو سوغاتی های همدان نیز هستند در سفره های افطار استفاده می کنند.

کاچی و قیماق جزو دسرهایی است که قدیمی های همدان بخاطر تقویت بدن در ماه مبارک رمضان سرو می کنند.

افطارانه یکی از آداب و رسوم نوعروسان است که البته در کل ایران نیز این رسم وجود دارد که اگر دختر و پسری در دوران عقد باشند حتما خانواده داماد باید خوراکی های ماه رمضان و یک تکه طلا را برای خانواده عروس هدیه ببرند و اگر سال اول ازدواج باشد خانواده عروس باید افطارانه بدهند.

نان های محلی که در رمضان پخته می شود متفاوت است و ترک ها گرده می پزند و کردها نان روغنی که بسیار خوشمزه و مقوی است و طرفداران زیادی دارد.

امسال شهروندان همدانی به علت شیوع بیماری کرونا به پخت نان و شیرینی و کلوچه در منزل مشغول هستند و تصاویر آن ها را بعد از افطار در شبکه اینستاگرام می توان دید.

یکی دیگر از رسومات همدانی ها گذاشتن مرباهای متنوع در سرسفره بخصوص در ماه مبارک رمضان هستند.

مردم دارالمومنین همدان چندین سال است که گلزار شهدا را برای شب های احیا  انتخاب می کنند و در آنجا به شب زنده داری مشغول می شوند اما در ماه رمضان امسال به دلیل وجود ویروس کرونا همه آداب و رسوم همدانی ها به نوعی به حاشیه رفته است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: ماه مبارک رمضان آداب و رسوم همدانی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۱۸۲۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تبریک خاص بوفون به باشگاه سابق: صعود مبارک!

به گزارش "ورزش سه"، پارما چهارشنبه‌شب در دیداری خارج از خانه مقابل باری رده هجدهمی به تساوی ۱-۱ رسید که برای تایید حضورشان در سطح اول فوتبال ایتالیا برای فصل ۲۵-۲۰۲۴ کافی است.

آنها سه امتیاز از کومو در رده دوم فاصله دارند و با تفاضل +۳۱ صعودشان به سری A از نظر ریاضی قطعی شده است و آنها در فصل آینده این لیگ حضور خواهند داشت.

بوفون رابطه بسیار نزدیکی با پارما دارد، زیرا در اوایل دهه ۱۹۹۰ کار خود را به‌عنوان یک بازیکن جوان در آنجا آغاز کرد، سپس در سال ۱۹۹۵ اولین بازی خود را در تیم اول انجام داد.

او سپس در سال ۲۰۰۱ به یوونتوس پیوست، اما برای یک دوره دو ساله بین سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۳ به این باشگاه بازگشت و در نهایت در همین باشگاه از فوتبال خداحافظی کرد.

بوفون با تبریک به هم‌تیمی‌ها و باشگاه سابقش در شبکه‌های اجتماعی نوشت: «بالاخره سری A! چقدر هیجان انگیز است که شادی را در چهره کسانی می‌بینم که سال‌های آخر دوران بازی‌ام را با آنها تقسیم کردم.

دوستان عزیز، طرفداران عزیز پارما، از این دستاورد که به مدت طولانی به دنبال آن بودیم لذت ببرید. این فصل بهترین زمان برای کسب آن بود!
تبریک به بازیکنان، کادر فنی و مربیان! با تمام وجودم، زنده باد پارما!»

دیگر خبرها

  • «اگزمای بهاره» چیست و برای مقابله با آن چه باید کرد؟
  • تبریک خاص بوفون به باشگاه سابق: صعود مبارک!
  • رونمایی از کتاب در جستجوی آداب آبادانی در یزد
  • تصویری پنجاه ساله از زحمت و تلاش؛ روز کارگر مبارک + عکس
  • غذاهای محلی ریشه در آداب‌و رسوم جامعه دارد
  • وضعیت مبلغان کشور در ماه رمضان از زبان مدیرکل تبلیغ عمومی/ استقبال بی‌نظیر «تبلیغ اولی‌ها»
  • آیت‌الله نوری همدانی: دین اسلام بزرگترین حامی حقوق زن است
  • سطح زیرکشت کلزا در آذربایجان‌غربی ۲ برابر شد/پیش‌بینی برداشت حدود ۱۲ هزار تنی
  • ۶ هزار هکتار از اراضی لرستان زیر کشت دانه‌های روغنی رفت
  • تولید ۱۰۰ هزار تن دانه‌های روغنی در اردبیل