Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-02@23:57:47 GMT

نان اقتصاد سلسله در روغن کلزا

تاریخ انتشار: ۹ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۰۶۵۴۳

نان اقتصاد سلسله در روغن کلزا

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، کلزا دانه روغنی زردی است که گل‌های آن در دل مزارع سبز، چشم هر بیننده‌ای را می‌نوازد و تولید آن روغنی را به ارمغان می‌آورد که تولید داخل و حاصل دسترنج کشاورزانی است که کوشیده‌اند هم اقتصاد مقاومتی را تبلور ببخشند و هم جهشی در تولید داخلی ایجاد نمایند.

خوشبختانه در سال‌های اخیر کشت این محصول در بسیاری از استان‌های کشور رواج یافته و در استان لرستان و ازجمله شهرستان سلسله نیز کاشت آن رو به افزایش است اما شاید هنوز بسیاری از کشاورزان از مزایای کاشت این محصول به‌صرفه و اقتصادی در مزارع خود بی‌خبر باشند و این امر ضرورت آگاهی بخشی آنها را از طریق کارشناسان جهاد کشاورزی بیشتر می‌کند که البته در کنار آن خرید تضمینی محصول و پرداخت به موقع هزینه‌ها و حل مشکلات پیش روی کاشت این محصول می‌تواند نقش مهمی در توسعه کاشت آن داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کشاورزان کلزاکار نیازمند حمایت

یکی از کشاورزان شهرستان سلسله که اقدام به کاشت کلزا در مزرعه ۲ هکتاری خود کرده است در این باره گفت: سهولت در کاشت، داشت و برداشت و سوددهی مناسب ازجمله عواملی است که موجب روی آوردن کشاورزان کلزا کار شهرستان به کشت این محصول شده است.

محسن مروتی با اشاره به اینکه کشت کلزا کشتی باصرفه است که به آبیاری کمتری نیاز دارد و قیمت خرید این محصول نیز ۲ برابر محصول گندم است، افزود: البته در ۲ سال گذشته به موقع پرداخت نکردن طلب کشاورزان و بالا بودن هزینه‌های تولید باعث شده که کشاورزانی که کلزا می‌کاشتند از کاشت این محصول استراتژیک منصرف شوند اما با توجه به رفع موانع موجود امسال کشاورزان بیشتری اقدام به کاشت محصول کلزا در مزارع خودکرده‌اند.

این کشاورز کلزا کار با اشاره به اینکه کلیه نهاده‌های کشاورزی مورد نیاز این محصول را به صورت آزاد خریداری می‌کنند، بیان کرد: قطعاً دادن کود یارانه‌ای و سموم مورد نیاز کشاورزان به قیمت کمتر و به موقع پرداخت کردن طلب باعث ترغیب کشاورزان بیشتری به سمت تولید این محصول استراتژیک و باصرفه خواهد شد.

مروتی افزود: ضمن آنکه دولت قرار بود تسهیلات بلاعوضی را در اختیار کشاورزان کلزاکار قرار دهد که هنوز این امر تحقق‌نیافته و قطعاً حمایت دولت و پرداخت این تسهیلات بلاعوض می‌تواند نقش مهمی در افزایش تولید این محصول داشته باشد.

مروتی یکی دیگر از مشکلات تولید دانه‌های روغنی را نبود ماشین‌آلات کشاورزی مناسب در این صنعت عنوان کرد و گفت: این امر موجب می‌شود در زمان برداشت ریزش افزایش یابد.

پس از گندم، کلزا مهمترین محصول استراتژیک کشور است

رئیس اداره تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی سلسله نیز اظهار کرد: کلزا گیاهی است که با قرار گرفتن در تناوب کشت کشاورزان هم از نظر اقتصادی برای کشاورز بسیار مقرون‌به‌صرفه است و هم باعث افزایش توان زمین در کشت‌های بعدی می‌شود، کلزا پس از غلات مهم‌ترین محصول استراتژیک کشور محسوب می‌شود و در سال‌های اخیر آموزش‌های کشت و ترویج کلزا افزایش یافته است.

اصغر حسینی افزود: کشت کلزا در شرایط فعلی کم آبی بسیار مقرون‌به‌صرفه است، با افزایش سطح زیرکشت کلزا در کشور قطعاً شاهد خودکفایی در تولید دانه‌های روغنی خواهیم بود که این موضوع به خودی خود مشوقی برای کشاورزان است تا در این حوزه نیز برنامه‌ریزی‌های لازم را داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه کلزا به‌ عنوان یکی از دانه‌های روغنی مهم دارای ۲۵ تا ۵۵ درصد روغن، ۱۸ تا ۲۴ درصد پروتئین و ۱۲ تا ۲۰ درصد پوست است، خاطرنشان کرد: کشت این محصول علف‌های هرز مزرعه را کنترل و آفات را کاهش می‌دهد و باعث افزایش محصول در سال آینده می‌شود و لذا باید کشاورزان از مزایای کاشت این محصول باصرفه بیشتر آگاه شوند.

حسینی نیاز آبی کم این محصول نسبت به دیگر محصولات کشاورزی را از دیگر مزایای کشت این محصول برشمرد و عنوان کرد: دانه روغنی کلزا حدود ۶۱ درصد اسیداولئیک(امگا ۹)، ۱۱ درصد آلفا لینولئیک(امگا سه) و ۲۱ درصد لینولئیک اسید(امگا شش) و هفت درصد هم اسید چرب غیر اشباع دارد که نسبت به سایر منابع تولید روغن از مزیت نسبی برخوردار است.

وی افزود: از هر هکتار حدود سه تن کلزا برداشت می‌شود که هر کیلوگرم کلزا نیز بیش از چهار هزار و هفتصد تومان از کشاورزان خریداری می‌شود که در مقایسه با سایر محصولات بسیار به‌صرفه و با درآمد است.

سیاست دولت، حذف گیاهان آبدوست است

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی لرستان نیز در این رابطه گفت: سیاست دولت حذف گیاهان آبدوست و جایگزینی کشت‌های کم آب است.  

چنگیز ابراهیمی عنوان کرد: در دنیای امروز داشتن فن و تکنیک کشاورزی خیلی مهم است و کشاورزان ما باید شناخت کافی نسبت به تکنیک‌های روز دنیا داشته باشند، سلسله یکی از مناطق پر آب استان است اما باید آینده را نیز در نظر بگیریم و محصولات با مصرف آب کم را ترویج دهیم.

وی با اشاره به اینکه امروز یکی از دغدغه‌های کشور کم آبی است پس باید به این مهم توجه ویژه داشت، ادامه داد: ترویج کشت محصولاتی که نیاز کمتری به آب داشته باشند و توجیه اقتصادی خوبی هم داشته باشد از سیاست‌های اصلی سازمان جهاد کشاورزی است.

کاشت کلزا موجب مدیریت کم آبی می‌شود

فرماندار سلسله نیز در این رابطه اظهار کرد: مسئله کم آبی را باید مدیریت  بکنیم و این همان امانت نسل‌های آینده در دست ماست، وظیفه ماست که مصرف آب را خوب مدیریت کنیم.

شریف خسروی گفت: سلسله منطقه پر آبی است اما کشت محصولاتی با میزان مصرف آب پایین، سرمایه آب را برای نسل‌های آینده حفظ خواهد کرد و در این راستا کلزا یکی از محصولاتی است که می‌تواند در مدیریت منابع آبی نقش مهمی داشته باشد.

۶۵۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی سلسله به کشت کلزا اختصاص یافته است

رئیس جهاد کشاورزی سلسله نیز اظهار کرد: میانگین تولید کلزا در هر هکتار در شهرستان سلسله، حدود سه تن است.

رضا سوخته زاری با اشاره به‌پیش بینی برداشت بیش از ۲ هزار تن کلزا در شهرستان سلسله، عنوان کرد: دانه روغنی کلزا از نظر اقتصادی برای کشاورز بسیار مقرون‌به‌صرفه است و باعث افزایش توان زمین در کشت‌های بعدی می‌شود ازاین‌رو  ترویج کشت محصولاتی از این قبیل که نیاز کمتری به آب دارند از سیاست‌های اصلی سازمان جهاد کشاورزی است.

سوخته زاری با تاکید بر اینکه کشت کلزا در افزایش تولید روغن و کنجاله بسیار اثرگذار است و عملکرد این گیاه در پایداری تولید غلات نیز اثر قابل توجهی دارد، خاطرنشان کرد:  کلزا یکی از دانه‌های روغنی بسیار مهم است که در مناطق معتدل کشت می‌شود و کاشت این محصول کم آب بر و به‌صرفه می‌تواند نقش مهمی در تحقق اقتصاد مقاومتی و تضمین امنیت غذایی شهروندان داشته باشد.

کد خبر 515972 برچسب‌ها استان لرستان وزارت جهاد کشاورزی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان لرستان وزارت جهاد کشاورزی محصول استراتژیک کاشت این محصول دانه های روغنی شهرستان سلسله کشت این محصول جهاد کشاورزی کشت کلزا نقش مهمی کم آبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۰۶۵۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات امحاء مزارع آلوده در شرق شیراز آغاز شد

سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان شیراز از آغاز عملیات اجرایی امحاء مزارع آلوده به فاضلاب خام در شرق کلان شهر شیراز خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز به نقل از روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان شیراز، محمد میرزایی در حاشیه عملیات مذکور گفت: از صبح سه شنبه یازدهم اردیبهشت ماه عملیات امحاء مزارع مذکور در سطح 270 هکتار از اراضی منطقه گردخون در حومه کلان شهر شیراز آغاز شده است. 

این مقام مسئول با اذعان به اینکه کار قلع و قمع مزارع گندم و جو آبیاری شده با فاضلاب خام با بکارگیری قریب به 20 دستگاه تراکتور و پنج دستگاه لودر در حال انجام است، تصریح کرد: پیش بینی می‌شود این اقدام در بیش از ده قطعه از مزارع تا پایان روز به اتمام برسد. 

وی با بیان اینکه کار امحاء مزارع به دستور مقام قضایی و نظر شبکه بهداشت و درمان مبنی بر آلودگی مزارع در دستور کار مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان شیراز قرار گرفته است، ابراز کرد: این عملیات با مشارکت دستگاه‌های متولی در قالب گشت‌های هم‌پوشان برنامه ریزی و به مرحله اجرا رسیده است. 

میرزایی با تاکید بر اینکه حفظ سلامت عموم جامعه و تولید محصول سالم عاری از هرگونه آلودگی خط قرمز متولیان تولید است، بیان کرد: جهاد کشاورزی همگام با دیگر نهاد‌های ذی مدخل به طور جدی با هرگونه تهدید سلامت مردم مقابله و با سوء استفاده گران به هر شکل ممکن برخورد قانونی خواهد کرد.

سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان شیراز ضمن اطمینان خاطر به مصرف کنندگان محصولات کشاورزی به جهت صیانت از تولید محصول سالم و با کیفیت افزود: صیانت از تولید محصول سالم امری فرا دستگاهی است که نیازمند همکاری تمامی دستگاه است.

انتهای پیام/424/.

دیگر خبرها

  • تویسرکان پیشتاز کشت کلزا در استان همدان
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفت‌کش زیست‌سازگار
  • برداشت کلزا از مناطق گرمسیری برای اولین بار
  • امحاء مزارع آلوده به فاضلاب خام در شرق شیراز
  • تولید بیش از ۶۰ هزار تن گندم در کنگاور
  • کشت نیشکر در ۲۹ هکتار از زمین‌های کشاورزی گیلان
  • تولید ۱۰۰ هزار تن دانه‌های روغنی در اردبیل
  • عملیات امحای مزارع آلوده در شرق شیراز آغاز شد
  • پرداخت ۱۷ میلیارد تومان غرامت به کشاورزان مه‌ولاتی
  • عملیات امحاء مزارع آلوده در شرق شیراز آغاز شد